Mistä tämä musikaali kertoo?

Tämä blogi kertoo siis Tipalan musikaalin ”The Sound of Music” tarinan. Parin kuukauden ajan saatte lukea musiikkilukiomme hektisestä -mutta silti niin mukavasta- elämästä projektin parissa. Harjoituksia on ollut jo kaikkine roolituksineen ainakin kolmesataa (näin hiukan liioiteltuna), joten hyvällä mallilla jo mennään!

Richard Rodgersin säveltämä ja Oscar Hammersteinin käsikirjoittama The Sound of Music sai ensi-iltansa Broadwaylla 1959. Itävallan Alppimaisemiin sijoittuvasta musikaalista ja sen sävelmistä on tullut rakastettuja klassikkoja. The Sound  of Music sisältääkin ehkä enemmän hittejä kuin yksikään toinen musikaali.

The Sound of Music on tarina rakkaudesta, isänmaallisuudesta ja musiikin ihmeellisestä voimasta ihmisten kohtalonhetkinä. Musikaalia voikin luonnehtia helposti yhdeksi suurimmaksi menestysmusikaaliksi. Myös samanniminen elokuva kannattaa katsoa!

Tarina alkaa, kun nunnakokelas Maria lähetetään kotiopettajaksi leskikapteeni  von Trappin  seitsemälle lapselle. Ankaran kapteenin talossa leikit ja meluaminen on kielletty, mutta Maria valloittaa lempeydellään ja iloisella musisoinnilla lapsikatraan ja lopulta myös kapteenin sydämen.

Tervetuloa siis seurailemaan musikaalimme etenemistä!

– Jenna ja Nea