Kuorolaisten fiiliksiä

DSC_6227

Kuva / Kasperi Kantoluoto

Näyttelijöiden lisäksi Addams Familyssa lauluja laulaa näyttämöllä kymmenen kuorolaista.

”Kivaa on!” Anna Koskenheimo ja Claudia Rahnel toteavat kysyttäessä, millaista musikaalin teko on ollut. ”Stemmat ovat olleet odottamattoman vaikeita. Kyllä ne omat yksin osaa, mutta yhteisharkoissa menee sekaisin, kun ääniä on niin paljon”, Claudia kertoo.

Oona Sunnari on samaa mieltä: ”Kappaleita on paljon, ja stemmojen yhdistäminen niihin on haastavaa. Musikaalista on kyllä saanut uusia jännittäviä kokemuksia!”

Suurin osa musikaalin kuorolaisista on laulanut kuorossa jo monta vuotta. ”Olen ollut musiikkiluokilla kolmannelta luokalta lähtien, joten olen laulanut kuorossa kohta yhdeksän vuotta”, Sointu Laitinen kuvailee kuorotaustaansa.  

Mutta minkälainen osa kuorolla on Addams Familyssa? ”Kuorolaiset ovat Addamsin perheen kuolleita esi-isiä, jotka nousevat haudoistaan auttamaan rakastuneita nuoria löytämään onnellisen loppunsa”, Jemina Serkelä kertoo. ”Kuoro tuo biiseihin erilaista sävyä ja tunnelmaa, mihin ei pelkällä soololla pystyisi”, Inka Ojaranta kuvailee. ”Me siirrellään myös lavasteita”, Johanna Sallmén lisää.

Henna Raekorven lempilauluja musikaalista ovat One Normal Night ja Crazier Than You, mistä monet kuorolaiset ovat samaa mieltä. ”Kaikki musikaalin kappaleet ovat omalla tavallaan upeita, joten on vaikea valita suosikkia”, Roosa Madekivi toteaa.

Entä mikä on kuorolaisten mielestä haastavin kappale? ”When You’re an Addams. Sillä numerolla aloitetaan musikaali, eli on vähän painetta onnistua, ja lisäksi siinä on pitkä koreografia”, Sointu sanoo. Suurin osa kuorolaisista yhtyy tähän kommenttiin. ”Toisaalta se on laulun ja tanssin kokonaisuutena yksi hienoimmista numeroista”, Roosa toteaa.